Bobby
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeśli robicie dach to powierzcie to zadanie komuś dośwaidczonego. Ze swojje strony polecam firmę http://www.krdachsystem.pl/ która posiada nie tylko potrzebne technologie ale i materiały w dobrych cenach.
|
|
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja raczej poszedłbym juz w stronę dekarzy rekomendowanych przez najepszych producentów dachówek. Braas ma własnie takich specjalistówi jak wiadomo jakość dachówek będzie szła za jakościa dekarzy, aby wszystko tworzyło super całość
|
|
Kanik
- Skąd?: Bielsko-Biała
- Pierwszy post: 25 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ceny mogą się bardzo różnić w zależności od dostawcy. Mogę polecić Ci firmę http://www.bauen.pl/ - pomogą dobrać odpowiedni materiał na dach i załatwić potrzebne materiały w dobych cenach. Korzystaliśmy z ich usług przy budowie domu i wiem, że pracują tam profesjonaliści, ludzie znający się na rzeczy.
|
|
Weno37
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zgadzam się ceny mogą różniić się i to bardzo. Dlatego najlepiej brać jak najbliżej źródła, czyli u dystrybutorów. Za obsługę, pomoc i łatwośc załatwienia formalności mogę zdecydowanie polecić drystrybutorów Braas, którzy są szeroko dostępni w kraju, bo jakość obsługi to mają najwyższa ;)
|
|
Daniello012
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W swoim mieście mam, aż 7 dystrybutorów Braas :) Problemów z odnalezieniem, więc nie było nawet na mniejszych. Kontakt na najwyższym poziomie.
|
|
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Żeby każda współpraca przy budowie domu wyglądała tak jak z dystrybutorami Braas to bym postawił go chyba w miesiąc. Na prawdę nie musiałem się nie potrzebnie stresować, że nie będą na czas, czy przyjdą niewłaściwe.
|
|
Marek11
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No blacha jest zdecydowanie tańsza. Oczywiście to tez zalezy od grubosci arkusza, bo jest to bardzo rozne. Tu przesyłam link do wymiarów: http://www.budmax-metal.com.pl/obrobki-blacharskie.html Same obróbki blacharskie nie są wcale drogie. Jeśli zalezy ci na cenie to taniej się juz chyba nie da zrobić dachu. Jeśli sysponujesz większą gotowką, to pomyśl nad blachodachówkami, bo to bardzo trwaly material...
|
|
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Taniej... ale tylko na początku niestety. A kto potem wyczyści dach ze starej farby, kupi specjalną farbę, położy ją na cały dach ??? I to po 10-15 latach a póżniej zowu to samo. A przy dachwoce jak będziesz chciał to jedynie możesz sobie myjka ja wyczyścić, ale to jak będa pokryte angobą lub glazura szybko nie nastąpi. Dodatkowo Braas swoje barwi w masie, zapewnia 30 letnią gwarancję oraz ich produkty posiadają jedną z najniższych poziomów wilgoci.
|
|
Weno37
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Niestety takie są realia z blachą i jak na razie nie widac, aby mogło się coś zmienić. Spore koszta na pewno przyjdą wcześniej czy póżniej, a i tak czeka nas wymiana. Bo średni okres użytkowania blachy to 25-30 lat. Można byłboy zaoszczędzić sporo pieniędzy, czasu i nerwów wybierając dobrą dachówkę od razu. Tak jak mówisz może to być coś od Braas w końcu maja 8 modeli ceramiki i 7 dachówek betonowych.
|
|
violetka
- Skąd?: Katowice
- Pierwszy post: 21 listopada 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
|